Ιράν για ΣουλεΪμανί: Με νόμο «τρομοκρατική οντότητα» ο αμερικανικός στρατός

Ιράν για ΣουλεΪμανί: Με νόμο «τρομοκρατική οντότητα» ο αμερικανικός στρατός


«Τρομοκρατική οντότητα» ανακήρυξαν την Τρίτη τον στρατό των ΗΠΑ οι Ιρανοί βουλευτές μετά τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί την περασμένη Παρασκευή. 

Με το επείγον νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την Τρίτη στο Ιρανικό κοινοβούλιο οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θεωρούνται πλέον τρομοκρατική οργάνωση, μετά το φόνο του Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη. 

Οι Ιρανοί βουλευτές ενέκριναν το νομοσχέδιο αποκαλώντας το «προσωπικό του Πενταγώνου, όλες τις συνδεδεμένες εταιρείες, θεσμούς, πράκτορες και διοικητές» μέλη μιας «τρομοκρατικής οντότητας», ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι Ιρανοί βουλευτές είχαν προηγουμένως χαρακτηρίσει τη δολοφονία του διοικητή της δύναμης Κουντς ως «κρατική τρομοκρατία», αναφέρουν κρατικά ΜΜΕ.

Ο νέος νόμος τροποποιεί και επεκτείνει την προηγούμενη νομοθεσία η οποία παρείχε παρόμοια ονομασία στην Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM). Ψηφισμένος τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο προηγούμενος νόμος αποτελούσε απάντηση στη «μαύρη λίστα» των τρομοκρατών που έθεσε η Ουάσιγκτον τους Φρουρούς της Επανάστασης. 

 

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to top